Vårt mål er å utvikle de mest effektive måltidsløsningene og det beste mattilbudet i kantinen.

Råvarene

Fordi vi er en del av Fursetgruppen som driver kommersiell restaurantvirksomhet har vi god oversikt over hvilke leverandører og råvarer vi har tilgang til lokalt i vår region. Vi har tette samarbeid med mange småskala-produsenter, og velger alltid lokalt når produktet har riktige egenskaper i forhold til kvalitet, bærekraft og pris.

Gjennom vårt nettverk av lokale matprodusenter, bidrar vi til at mindre produsenter og nisjeprodukter får levedyktige forhold og mulighet til å vokse.

Håndverket

Fordi vi lager maten helt fra bunnen, har vi full kontroll på hvordan maten er tilberedt og hva den inneholder. Alle rettene du spiser er smaksjustert av kokkene før servering. Vi er svært bevisste på å balansere de riktige smakene, konsistens og sammensetning før du får maten på tallerkenen.

Vi legger opp til en intuitiv matopplevelse som gjør at du bruker svært kort tid på å forsyne deg om du ønsker det. Her skal det ikke være stressende køer eller tomme serveringsfat.

Maten er alltid lagt opp med flid på vakkert servise som er håndplukket for å servere deg og dine kollegaer. Når du beveger deg blant de innbydende buffetene så kan du bestemme hva du vil spise i ditt eget tempo.

Våre folk er alltid tilgjengelig under lunsj. Da sørger vi for at buffetene alltid er velfylte og ser bra ut. Hvis du har noen spørsmål eller spesielle måltidsbehov er vi klare for å hjelpe til. 

Ernæring og helse

Vår visjon er å «gi gode måltidsopplevelser hver dag». Dette innebærer at våre gjester skal kunne spise et sunt og næringsrikt måltid hos oss med god samvittighet uten å måtte bekymre seg over hva maten inneholder.  

Mangelfullt kosthold er en av de største bidragsyterne til dårlig folkehelse i dag. Som kantineaktør har vi et samfunnsansvar som handler om å bidra til å optimalisere våre gjesters helse og tilby mat av høy ernæringsmessig kvalitet. Hos oss skal det være lett å dekke næringsbehov og vi lager alltid godt sammensatte retter og komplimenterer disse med diverse grønnsaker, belgvekster og kornsorter på salatbuffeten. Maten vår skal være gunstig for både miljø og helse.   

Vi unngår ultraprosesserte produkter og bruker fagkompetansen vår til å lage all mat fra bunnen av. Dette gjør vi for å forsikre oss om at vi har 100% kontroll på hva maten inneholder. Ultraprosessert mat er industriprodukter som ikke lenger ligner på råvarene de kommer fra. De består i stor grad av ekstrakter av råvarer og ingredienser fremstilt i laboratorier, mange av disse produktene blir fremstilt ved bruk av metoder som ikke er mulige på et vanlig kjøkken.

 Ultraprosessert mat bidrar sannsynligvis til økt sykdomsbyrde og økt forekomst av overvekt og fedme i samfunnet, derfor unngår vi disse produktene og benytter oss heller av gode råvarer. Vi tar ansvar for våre gjesters helse ved å tilrettelegge for økt forbruk av grønnsaker, belgvekster og fisk – samtidig som vi reduserer forbruk av rødt og bearbeidet kjøtt, salt og tilsatt sukker. Vi serverer vann som eneste drikkealternativ i våre kantiner, tilsatt litt frisk frukt, grønnsaker eller urter for friskere smak og fristende utseende.   

Vi opererer etter «alt med måte»-prinsippet og byr som regel på litt ekstra kos på fredager. Da serverer vi gjerne «comfort food» i kantinen og selger vafler i kaffebaren. Et sunt kosthold handler om balanse, da skal det også være rom for å kose seg innimellom.  

Interessen for gode matopplevelser har økt enormt i løpet av de siste årene, og dette gjelder også på arbeidsplassen. Etter over 20 år med restaurantdrift, tar vi nå restaurantopplevelsen inn i kantinen.
— Bjørn Tore Furset, eier og grunnlegger
 
 

Med oss får du en fullserviceleverandør til dine mat- og servicebehov på arbeidsplassen.

 
 
 
 
 
 

Vi skal ha fokus på kvalitet, høy fagkompetanse og gode råvarer – slik vi allerede gjør ved våre restauranter.

-Bjørn Tore Furset, grunnlegger & eier

 
 
 

Filosofi

Vi skal alltid tilby et relevant og nyskapende matkonsept og skape gode opplevelser hver dag gjennom hele året. Vår filosofi bygger på tre prinsipper: kulinarisk utvikling, personlig opplevelse og daglig variasjon.

Les mer

 

Mat-og servicekonsept

Vårt mat- og servicekonsept for kantine er utviklet på bakgrunn av mer enn 20 års erfaring fra noen av landets ledende restauranter. Vi mener nemlig det er mange likheter mellom de to. Våre kokker elsker nye utfordringer – og de elsker å lage god mat.

Les mer

 
 
oivindhaug __furset_kantine_18-12-18_015-low.jpg
 
 

Sans+Samling

Kantinekonseptet Sans+Samling handler om hverdagsmagien som oppstår når våre kokker leverer smaker som inspirerer sansene og våre kantiner inviterer til måltider som inspirerer til samling.

Les mer

 

Fordelsprogram

Vi tilbyr en kantine med merverdi! Gjennom vårt fordelsprogram Furset+ får våre kantinegjester en rekke tilbud og fordeler, både fra kantina og restaurantene i Fursetgruppen, som for eksempel Festningen Restaurant, Tjuvholmen Sjømagasin, Grand Café og Ekebergrestauranten. Ta kontakt med oss for mer informasjon.

 
 
 

 Menneskene

Tilgang til de riktige menneskene er en grunnleggende faktor for suksess i vår bransje. Vi vet at våre folk er vårt viktigste konkurransefortrinn og at nøkkelen til en velfungerende serveringsvirksomhet er god og kompetent ledelse. Derfor benytter vi vårt brede nettverk i restaurantbransjen når vi skal rekruttere dyktige ansatte til kantinen. På den måten sikrer vi at våre ansatte har god kompetanse og den profilen som treffer oss og kunden best.

Menneskene er hjertet i vår virksomhet. Det betyr at vi hele tiden må arbeide for at alle ansatte skal ha det fint på jobb, er motiverte og stimulere til utvikling.

Vi utvikler våre ansatte på ulike nivåer i forhold til roller og kompetansebehov. I vår ledertrening vektlegges temaer som arbeidsmiljø, kommunikasjon-og lederegenskaper, økonomi, HMS og våre egne kvalitetssystemer. Generelt for alle er teknisk fagkunnskap om mat og service i fokus. HMS-opplæring vil alltid være relevant. I tillegg tilbyr vi egne kursopplegg for de av våre kollegaer med særskilte kompetansebehov for eksempel innen digitale systemer, bærekraft eller spesifikke sertifikater.   

Våre verdier

Vi jobber hardt for å etterleve verdiene våre hver eneste dag:

Personlig
Vi er lidenskapelig opptatt av kvaliteten på råvarene, sammensetningene av rettene og av variasjon for å gi god ernæring. Våre fagutdannede kokker er opptatt av at hver gjest er fornøyd, og legger sin stolthet i at alt er laget fra bunnen av. Det skal se fristende ut, og smake godt – hver dag.

Engasjert
Vi er i hjertet i kontorfellesskapet. Vi legger til rette for de gode avbrekkene i hverdagen – om det er pop-up restaurant eller “det lille ekstra” på en fredag – vi brenner for å gi våre gjester gode matopplevelser i hyggelige omgivelser.

Pålitelig
Vi leverer – hver eneste dag. Med vår lange erfaring vet vi hva som må ligge til grunn for at et måltid til en eller mange tusen mennesker kan gjennomføres. Vår fagkompetanse og erfaring gir trygghet.